Според президента е странно, че Борисов не иска проверка на изтеклия запис

10:55, 16 юни 20 / Политика 25 2482 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Този запис е груба атака срещу българския парламент и европейското развитие на България. Демонстрира арогантност. Това каза президентът Румен Радев по повод изтеклия в публичното пространство запис, в който се чува глас, приличащ на този на българския премиер Бойко Борисов, съобщи „24 часа“. Президентът присъства на учение на НСО на полигона в село Доброслваци.

Странно е, че Борисов не иска проверка на автентичността на този запис. Ако той е фалшив, то фалшификаторът трябва да бъде намерен и наказан по закон. Ако ние не направим проверка на автентичността на този запис, ще го направят чуждите служби за сигурност за собствена употреба", каза още президентът.  


Снимка: БГНЕС

Скандалите с българското правителство стават все повече“, отбеляза Радев. „Самопризнанията на г-н Божков за съвместни крупни корупционни схеми с властта изключват моя подкрепа. Но не аз, други трябва да се оправдават за г-н Божков. Други са пушили пури с него, аз дори не знам неговия телефон“, посочи държавният глава. Той каза, че не познава и не е виждал Васил Божков.

Радев коментира и изкупуване на акции на ПИБ от държавната ББР. Според него правителство дължи много отговори за непрозрачното изразходване на публични средства.

Жандармерията и баретите вече могат да охраняват властта

Държавният глава говори и за промените в Закона за МВР и създаването на структура, която дублира дейността на НСО, съобщи БГНЕС. Според Радев всяко решение в сферата на национална сигурност трябва да се ръководи от ясни критерии за ефективност, ефикасност и безопасност. Дали ще наложи вето, президентът ще съобщи в срок – до 22 юни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама