Последните нововъведения преди рестарта на Премиър лийг

13:40, 16 юни 20 / Спорт 25 2047 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

До рестарта на Висшата лига остава малко повече от ден. Феновете на висшата лига нямат търпение отново да гледат любимите си отбори, но е ясно, че това може да стане само пред екраните, предава Sportal. За да бъде преживяването по-пълноценно, от Премиър лийг и телевизиите, които ще осигурят покритието на мачовете, са подготвили различни нововъведения.

Подновяват футболното първенство от 5 юни

Ето някои от тях:

Някои зрители ще имат възможността да си избират дали да гледат мачовете с изкуствено интегриран звук, симулиращ присъствието на фенове, или не. В Испания вече двубоите стартираха по този начин. Играчите няма да чуват тази звукова картина. Местата, които са в близост до терена, ще имат специално покритие, изготвено по дизайн на всеки от клубовете, което трябва да подобри визуалната и акустична среда.

Ще има видеострийм на 16 от привърженицците на всеки клуб, който ще показва как те преживяват емоциите от двубоите. Картината от тези привърженици ще се излъчва на големи екрани на стадионите. Те ще изпълняват ролята на своеобразни видеотрибуни.

Ще има специално поставени камери, към които играчите ще се насочват, за да отпразнуват всяко свое попадение. Футболистите обаче трябва да спазват дистанция в тези моменти на радост.

Играчите нямат право да наобикалят реферите, нямат право да плюят или да издухват секрет от носа си на терена. Мениджърите пък няма да се здрависват преди или след двубоите.

Ще има паузи за вода, които няма да продължават по повече от една минута, по средата на всяко полувреме. Загрявката не може да продължава повече от 25 минути.

По 300 човека ще имат достъп до стадионите, на които се играят мачовете. Няма да има деца, които да подават резервните топки. Те ще бъдат поставени на няколко места около терена и играчите сами ще ги взимат.

Стаите за ВАР ще бъдат по-големи, за да се спазва необходимата социална дистанция. Камери ще има и в тунелите.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама