Над половин трилион долара са похарчени в App Store на Apple

14:10, 16 юни 20 / Любопитно 25 1712 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Автор: Юлиан Тодоров

Продажбите в онлайн магазина App Store са се увеличили до 519 милиарда долара през миналата година, сочи доклад на консултантската компания Analysis Group, изготвен с подкрепата на Apple, предадва TechNews.

Поръчките за купуване на облекло, храна, транспорт и споделени пътувания генерират 413 милиарда долара. Други 45 милиарда долара идват от реклама в приложенията, а 61 милиарда долара са резултат от продажба на съдържание в приложенията.

В трудни и нестабилни времена App Store предлага големи възможности за предприемачество, здраве, образование и отваряне на работни места, като помага на хората бързо да се адаптират към променящия се свят, сочи анализът.

Пандемията от коронавирус е довела до увеличаване на разходите за игри, подтикнала е купувачите да гледат повече видеоклипове и да използват приложения за социални медии. Друг ефект е „масовият ръст” на приложенията за доставка на храна.

По-рано Apple съобщи, че е платила над 155 милиарда долара на разработчиците от основаването на App Store през 2008 г. до края на миналата годинa.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама