„Доза щастие“ е най-гледаният филм в HBO GO

15:41, 16 юни 20 / Култура 25 2506 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Българската драма „Доза щастие“ отвя филмите на Марвел и застана на челно място по гледания в онлайн стрийминг платформата HBO GO у нас. Премиерата на заглавието бе на 17 май и то постига този успех само за 2 седмици присъствие в рамките на календарния месец. Разликата между първенеца и второто и третото заглавие в класацията е над 32%. “Доза щастие” изпреварва по гледания и топ 3 на сериалите за месец май – „Западен свят“ (1), „Милиарди“(2) и „Русалка“(3), като е гледан с 34% повече от най-популярния сериал на HBO за пролетния сезон.

По-рано от HBO България съобщиха, че в премиерната си седмица дебютната лента на режисьора Яна Титова бе с най-много гледания сред филмовите заглавия и от зрителите в Сърбия, Хърватия и още 4 територии, на които е достъпен.

Ето как изглежда класацията на филмите за месец май на платформата HBO GO у нас:
1. Доза щастие
2. The Angry Birds: Филмът 2 (Тhe Angry Birds Movie 2)
3. Заразяване (Contagion)
4. Shazam!
5. Зубрачки (Booksmart)
6. Черната пантера (Black Panther)
7. Доктор Стрейндж (Doctor Strange)
8. Дамасцена: Преходът
9. Отмъстителите: Война без край Avengers: Infinity War
10. Пазителите на Галактиката 2 (Guardians of the Galaxy Vol. 2)

В топ 10 на зрителските предпочитания влиза и още едно българско заглавие, добавено в „Предложения от България“ в началото на май – „Дамасцена: Преходът“. Интересът към двете заглавия е положителна тенденция за гледането на стрийминг на съвременно българско кино. В селекцията на HBO предстоят да бъдат добавени още две заглавия в началото на август, като компанията ще ги обяви на по-късен етап.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама