ГЕРБ се коалира със СДС във Видин след разцеплението на структурата

17:05, 16 юни 20 / Политика 25 2830 Шрифт:
Редактор:

На парламентарните избори догодина ГЕРБ планира да се яви самостоятелно, но във Видин ще има обща листа със СДС. Това се разбра от прессъобщение на партията и интервю на административния секретар Цветомир Паунов пред БНР.

След като партийната структура във Видин напуснаха 48 души, част от които декларират желание да участват в бъдещ проект на Цветан Цветанов, ГЕРБ сключи споразумение за съвместна политическа дейност в областта с коалиция СДС, от която загуби кметските избори м.г., съобщава "Дневник".

Според Паунов двете формации ще имат обща група в общинския съвет и обща листа за парламентарните избори, съобщи партийният пресцентър.

Огнян Ценков: Напускам ГЕРБ, ще е чест, да съм част от партията на Цветан Цветанов

"Обединени сме по-силни и можем да вървим успешно напред, за да превърнем Видин в още по-добро място за живот и работа", обяви областният координатор на ГЕРБ във Видин Владимир Тошев.

Кметът на града Цветан Ценков каза, че споразумението е изключително важно и ръководството на общината ще направи всичко възможно да получи подкрепата на централната власт, което е изключително важно за развитието на Видин.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама