Над 10 км е опашката на "Кулата"

15:00, 17 юни 20 25 2264 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова

Над 10 километра е опашката от чакащи камиони преди граничния пункт „Кулата“. Стотици леки автомобили и хиляди туристи, пътуващи за Гърция, са попаднали в задръстването, предаде БНР.

Жена на опашката коментира: "Хората чакат цяла нощ, придвижването е изключително бавно". "Хората са разгневени, защото опашките са страшни. Ние сме тук от три и половина сутринта, семейство с две деца. Нямахме представа, че е такова чудо, но влезеш ли веднъж в опашката няма как да излезеш. От гръцка страна работи само едно гише". 

Проверяват и пътниците в автобусите на границата за неплатени глоби към МВР

"Десет служители от българската "Гранична полиция" на девет гишета и едно мобилно работно място обработват пътникопотока в двете посоки. От гръцка страна служителите са общо трима", заяви говорителят на "Гранична полиция" Лора Любенова. 

Граничните власти препоръчват използването на останалите пунктове-ГКПП "Илинден", "Маказа", "Капитан Петко войвода" и "Ивайловград".

Ново огнище на коронавирус в Гърция близо до границата с България

Допълнително забавяне има и заради въведеното от страна на Гърция изискване при влизането на сръбските граждани в Гърция, които са граждани на трети страни. Всеки сръбски гражданин декларира устно пред гръцкия полицай адрес на пребиваване и телефон. На голяма част от тях се извършва и тест за COVID-19. 

Омбудсманът към МВР: Не спирайте граждани на границата за неплатени глоби

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен осведомител 06:16, 22 юни 20

Минете през Гоце Делчев и ще си спестите тези 10км опашка...ние минахме ,даже ни се зарадваха...но стадното придвижване -е черта на повечето българи-уж сме много информирани и отворени...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама