Големите кавички на седмицата (15 - 20 юни)

09:00, 20 юни 20 / Големите кавички 25 4951 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Екипът на ТОПНОВИНИ подбра най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

Големите кавички на седмицата (8 - 12 юни)

Няма лоша реклама - колкото искат да пишат, да говорят, да обясняват. Колкото повече правим, толкова ги е по-яд, защото няма какво да покажат...Колкото искат проекти да направят. Това само ме прави по-силен. Ние правим нашия проект тук – Ботевград-Мездра". Така премиерът Бойко Борисов коментира появилия се в петък аудиозапис, за който се твърди, че е с негово участие, както и новият политически проект на Васил Божков.

„Борисов не вижда по-далеч от джипа си и багера. Това е!...Бойко Борисов и цялото му управление могат да се срутят буквално за няколко дни, ако прокуратурата се заеме с него. Или пък ако се появи алтернативно интелигентно управление". Така журналистът Сашо Диков коментира ситуацията с изтеклия аудио запис, за който се твърди, че е с участието на премиера Бойко Борисов.

Според него много хора в страната мислят, че той трудно може да падне от власт, че няма алтернатива. "Не е така. И за Живков така мислехме, но за няколко часа нещата се промениха. Беше като гръм от ясно небе, но се случи", посочи той.

"Ще изчакам прокуратурата и системата да се произнесе. Няма да спра проекта. Знам, че това ви е меракът на всички – да ходя като една екологична бухалка и да спирам навсякъде на който каквото не му харесва". Това каза министърът на околната среда и водите Емил Димитров в Бургас по повод строежа на плаж "Алепу".

"Водата в Черно море е чиста и нашето Черноморие е най-чисто и най-безопасно. В България в последно време се изградиха изключително много пречиствателни станции. Няма местенце по Черноморието, където да няма изградена пречиствателна станция. Нашето море е чисто, има отделни зони, които ние си ги знаем, където трябва да се изградят съоръжения". Думи на министъра на туризма Николина Ангелкова във връзка с предстоящия летен сезон.

„Промените в Закона за хазарта ни вкарват в някакво юридическо антиевропейско блато...Няма нито една страна от ЕС, където има цар на хазарта, назначаван от който и да било, за да управлява хазарта...Ще улесните корупционерите, като им сложите само един човек, който ще бъде извънземен. И в Африка нямат такъв цар“. Така депутатът от БСП проф. Румен Гечев коментира предложените промени в Закона за хазарта.

„Радев ме следи с дрон. Като кажа на охраната, че ще сваля този дрон, те му казват и той го сваля. Докарва ми го пред терасата, пред входа. И то много пъти. И като отида и питам: "добре, де това защо го позволяват, то идва на един метър от мен, може да носи взрив и да го пусне". Аз лично казвам, че той ме следи с дрон. Охраната казват, че той го управлява. Прокуратурата да извика НСО и да ги питат. Понеже джипките имат система да свалят дрон и като кажа, те му предават и той го прибира". Част от изказването на премиера Бойко Борисов след публикуването на серия от снимки от неговата спалня в резиденцията в кв. "Бояна".

„Ние сме жертви! Това ли не е демокрация, щом всичко пускат? Ама и гол да ме снимат, то това остава. Защото спя гол. В Банкя в тоалетната ме записаха. Защо да не спя? Случва ми се за спя по 4-5 часа...Оставаше да има едно малко момче до мен и от тук да се хвърля!", каза още премиерът.

Ето и част от останалите по-цветисти реплики, които премиерът направи в рамките на изказването си:

- „Ся навремето верно ме сравняваха с Чък Норис..."

- „Само малкото момче ми липсваше да сложат в спалнята..."

- „Кой го е направил - някой колега, съпартиец, не знам..."

- „Що са ме снимали завит? Да ме снимат гол, да видим..."

- „Който ме познава знае, че сега слушам "Бели нощи"..."

- „Злато, евра, ужас, отвратително..."

- „ДПС действат по друг начин - отзад и тихо..."

- „Спалнята, къде аз си спинкам сладичко..."

- „Кое наложи тази ярост? Само след няколко месеца идват избори..."

- „Искат служебно правителство, за да се насочат над 1 млрд. в друга посока..."

- „Днес Цецо напуснал с мотиви, а до вчера викаше, че ГЕРБ е най-силната партия, а тези тук до мен днес за него вече са боклуци..."

- „Тези компромати са правени преди евроизборите. По мокета го усетих..."

- „Нали съм най-пазен бе? Що ми е пистолет до главата? Щото имам наум, че някоя служба не ми мисли доброто..."

- „Сестра ми ми пише съобщения - Жив ли си?"

- „Аз нито от Сретан Йосич се уплаших, нито от Божков ще се уплаша..."

- „Ще си направя много изводи сега как ше спа. Въобще как ше остана там да спя?"

- „Ми снимали ме, ами ако хъркам?"

- „Тая снимка дето спя не е монтирана, щото си спинкам сладко..."

- „Преди ходих с автомат, сега ще си взема пистолет..."

- „От днес ше спя с пистолет..."

- „Всички десебета и по земните кълбета се опитват да ме свалят..."

- „Ако са ми сложили в спалнята камери и започнат да ми пускат такива снимки от спалнята сме я втасали всичките..."

- „Аз съм безукорно честен човек..."

"Личното ми мнение е, че превърнахме записването с телефони в национален спорт. Генерираме само едни скандали, с които даваме много лош сигнал и към европейските си партньори, и към българските граждани". Така главният прокурор Иван Гешев коментира казуса около изтеклия аудио запис, за който прокуратурата най-накрая обяви, че ще провери.

„От известно време, обаче, членството в ГЕРБ не е повод за гордост - нито за мен, нито за немалко други членове на партията. Някои неблагоприятни тенденции в управлението на страната и на партията, доведоха до това, че в крайна сметка беше надскочен дори моят висок „праг на търпимост”...Напускам ГЕРБ, защото съм от хората, които имат енергия и хъс да изграждат...Не искам да виждам как граденото и с моите усилия отива по дяволите и как в партията постепенно намират място страх, подмазвачество, интригантство и посредственост". С тези думи Цветан Цветанов, който бе първият председател на ГЕРБ и до миналата година дясна ръка на Бойко Борисов, обяви че напуска партията. 

"Никой не може да дискредитира правителството освен самото то. В момента най-голямата заплаха за българското правителство е самият Бойко Борисов с нещата, които говори и със своето поведение". Така президентът Румен Радев отговори на критиките, които премиерът отправи към него ден по-рано.

"Никога не сме казали, че коронавирусът си е отишъл, не сме казали "Корона, чао!", че пандемията е свършила, но не считам, че по никакъв начин трябва да се паникьосваме". Това коментира премиерът Бойко Борисов във връзка с ръста на броя заразени с коронавирус през последните дни. Той заяви, че не връща задължителното носене на маски, защото иска хората доброволно да спазват мерките. "Има хора, шопите са такива, като им кажеш не пипай шалтера, отиват и го пипат", даде пример Борисов.

"Ако не бяха сезонните работници, германците нямаше да ядат вурстчета. Когато обаче те започнаха да си идват от там у нас, се появиха и първите заболели. Това казах вчера на Маас", заяви Борисов във връзка с изказването на премиера на Северен Рейн-Вестфалия, че българи и румънци са внесли коронавируса в региона. 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама