МОН: Само 73-ма с две отлични оценки от матурите

12:20, 18 юни 20 25 1752 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Отчитаме успешна сесия на тазгодишните държавни зрелостни изпити, която се проведе в неочаквани условия, но все пак беше успешна. Това съобщи на брифинг в Министерството на образованието зам.-министър инж. Таня Михайлова.

Излязоха резултатите от матурите

"Всички колеги, които бяха ангажирани, бяха много мотивирани, нямахме организационни проблеми. На тази сесия се явиха ученици, които не бяха подготвени за тези условия, но резултатите все пак са успешни", добави тя.

Средната оценка по БЕЛ е 4,20, а на втората задължителна матура – „Много добър (4,84)“.

35 164 зрелостници се явиха на втората матура

Традиционно най-много деца са се явили на зрелостен изпит по английски, а най-малко – по италиански език. 7 зрелостници са с по три пълни шестици, 73-ма - с по две пълни шестици и над 4500 - с по две отлични оценки.

"По-добрата мотивация с всяка изминала година оказва влияние върху общите резултати. Разликата идва от това, че все повече ученици записват в професионални гимназии", обясниха от МОН 

С най-добър резултат на матурата по БЕЛ са зрелостниците от 91 НЕГ "Проф. Константин Гълабов след тях са от 73-мата. СУ"Владислав Граматик", а на трето място - Американският колеж.

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:20, 18 юни 20

Може ли журналист да прави груби правописни грешки? Как го допускате? Гълъбов или Гълабов?

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама