Бивш шеф на НСО: Има целенасочена пропаганда срещу службата

13:43, 18 юни 20 25 1509 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini
„В последните дни се изля много помия върху НСО, въпреки че те си имат кусури, службата се деформира при различните началници. Промените в Закона за МВР са неправилна стъпка. НСО има своя авторитет, както и международен, а това, че нещата в последно време не стоят добре, не означава, че службата трябва да се закрива. Трябват реформи, но не по този начин да се търсят привилегии“,  коментира пред БНР ген. Димитър Владимиров, бивш шеф на Националната служба за охрана (НСО).
 

 

Според него голяма загадка е защо се предлага избор коя служба за охрана да ползват президент, председател на парламент, вицепрезидент.

„Използва се целенасочена пропаганда срещу НСО. За да отговаря на изискванията, тази служба трябва да се реформира, а не да се предприемат козметични мерки“, смята той.

Проверка на НСО заради снимки, за които се твърди, че са от спалнята на Борисов

Ген. Владимиров коментира, че по случая със снимките, за които се твърди, че са от спалнята на премиера Бойко Борисов, трябва да се установи автентичността на фактите. 

„Не оневинявам НСО, но домовете на охраняемите лица са лично пространство и вътре могат да влизат хора, които са близки на охраняемото лице. Трудно може да се предположи, че някой от НСО може да е направил тези снимки“, добави той.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама