Проверяват говорил ли е по телефона Местан по време на катастрофата

14:44, 18 юни 20 25 1783 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Семейството, загубило 6-месечната си дъщеричка при катастрофата с участието на лидера на ДОСТ Лютви Местан, ще оспорва експертизата за скоростта. „Ще оспорим заключението на вещите лица в частта за скоростта и за това къде е станал сблъсъка“, заяви Николай Димитров, адвокат на семейството, съобщи „24 часа“.

Според юриста тече проверка дали по време на катастрофата Местан е говорил по телефона. Проверката се извършва по сигнал на семейството.

Разследването по случая с катастрофата с Лютви Местан приключи. Делото е постъпило в прокуратурата и предстои да бъде решено. В едномесечен срок прокурорът по делото трябва да изготви обвинителния акт и да го внесе в съда в Кърджали. Местан ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост. Досъдебното производство срещу политика беше удължавано на няколко пъти заради бавещите се експертизи по случая.


Снимка: БГНЕС

Инцидентът с лидера на партия ДОСТ стана на 14 април 2019 година на международния път за Гърция на разклона край момчилградското село Загорско. При опит Лютви Местан да се включи с автомобила си в главния път последва сблъсък с "БМВ", движещо се от Кърджали по посока на ГКПП "Маказа". От удара "БМВ"-то излита от главния път и пада на над 100 метра в близкото дере. В катастрофата загина 6-месечно момиченце, пътуващо със семейството си от Кърджали по посока Кирково. 9-годишното братче на бебето, както и родителите му бяха ранени. Лютви Местан се размина само с изкълчена китка.Часове след инцидента лидерът на ДОСТ беше задържан от полицията и му беше повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. По-късно обвинение като съпричинител получи и бащата на загиналото бебе. Това се случи след като експерти установиха, че той се е движил с 32 километра в час над допустимото за участъка край разклона за село Загорско. Според адвоката на семейството вината на бащата не е доказана.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама