СБЛЪСЪК: В България или в Гърция на море?

13:30, 19 юни 20 / Сблъсък 25 4609 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Ограниченията след извънредното положение едно по едно остават в историята. Животът бавно, но сигурно се връща към нормалния си ритъм, а българите, стояли вкъщи близо два месеца, вече правят плахи (и не чак толкова) планове за почивка на море. Кризата с коронавируса засегна най-тежко туризма и в момента, в който ограниченията за пътуване паднаха, страните запретнаха ръкави в ожесточена битка за малкото смели туристи, които тази година ще се престрашат да пътуват.

Очакванията за по-слаб сезон накара част от родните политици да призоват българите да подкрепят туристически бранш и да изберат за почивка Черноморието ни, ресорният министър дори обяви, че летният сезон ще бъде удължен до октомври!!! През последните години обаче все повече българи предпочита да почиват в Гърция и в последните дни станахме свидетели на километрични опашки от автомобили на границата с южната ни съседка.

В България или в Гърция на море? Това е въпросът, който си задават все повече българи, когато планират лятната си почивка.  "За" или "против" почивката на родното Черноморие? TOPNOVINI.BG публикува по темата мнението на председателя на Съюза на артистите Христо Мутафчиев и дипломатът Илиян Василев.

 

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев заяви, че ще почива на българското Черноморие и ще подкрепи българския туризъм.

Не защото съм шовинист. Ще го подкрепя за сметка на византийците, които ни мразят и в червата и са готови не само да ни излъжат, ами да ни купят и да ни продадат на майките си!, коментира той.

Актьорът разкритикува онези българи, които се наредиха на опашката пред граничните пунктове за южната ни съседка.

Властта направи достатъчно и за тези, които ще почиват в Гърция. Защото парите, които получиха половината от тези, които видяхме на другата опашка за Гърция, са хора, на които държавата със сигурност е помогнала заради Covid-19. Получили са пари най-вероятно от държавата, защото семействата им най-вероятно са останали без работа.

Според него проблемът е с манталитета на българина. Не е нито с природата, нито с хотелите. Нашите хотели са наистина далеч по-чисти от гръцките. Смея да го твърдя. Аз почивам редовно на едно и също място вече пета година със семейството си. И досега за миг не съм се оплакал. Бил съм и в Гърция. Няма да им стъпим!.

Бившият посланик в Русия Илиян Василев разкритикува българските институции, че създават изкуствени пречки пред туристите, които искат да почиват в Гърция, за да ги пренасочат към родното Черноморие.

Ще ходите в Гърция, предатели такива? Контрамерки. Спира системата за проверка, глобите на КАТ, не може да излезете. Огромни опашки, изкуствено създавани КПП от МВР преди границата, Токът спира, пак обективни причини“. Битката за лято 2020 е в разгара си“, коментира Василев.

Всякакъв фейк за лошите гърци, които постоянно измисляли нови пречки, за да не влезете в страната им.
Как да не спрат предателите на българския туризъм, на Родината, на Ботев и Борисов, на Райна Княгиня и Ангелкова?"

По думите му внезапният бум на заразени също е с цел да принуди гърците да въведат ограничения за българските туристи, като страна с висок риск, но така е по-вероятно да изплашат чужденците, които искат да дойдат у нас.

Всички които искат да отидат на почивка в Гърция се третират като протестъри, ерго са легитимна цел на жандармерия, на блокади, на заграждения, на проверки за надежност, и прочие.Абе, защо направо не затворят границата, като едно време? И да разположат автоматици. И кой мръдне...След това награди и отпуск. Казвам ви, този Европейски съюз ни разхайти. Едно време затворени граници и гарантиран туризъм на Черно море. Сега мутрите си настроиха хотели и ресторанти, пък никой не ходи., завършва дипломатът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама