Събраха над 100 хил. лв. за спасяването на храм „Св. Александър Невски“

20:05, 19 юни 20 / София 25 3966 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Над 50 хил. лв. са събрани чрез DMS номера към момента за спасяване на храм-паметника „Св. Александър Невски“ в София. По време на Благотворителния бал на строителите и архитектите стана ясно и че лидерът на "Воля" Веселин Марешки дарява още 50 хил. лв. Така събраната сума надмина 100 хил. лв. 

Събитието се проведе под патронажа на Светия Синод на Българската православна църква, като лично с него се ангажира епископ Герасим – главен секретар на Светия Синод. Организатор е сдружението с нестопанска цел Балканската медийна асоциация съвместно с генералното медийно партньорство на БНТ и БНР. Събитието е с медийната подкрепа на Topnovini.bg и редица други медии.

По време на мероприятието се проведе търг с предмети на изкуството. Свои предмети за търга предоставиха много известни български спортисти, сред които Христо Стоичков, Златните момичета, Кубрат Пулев и др. Тениска на Стоичков от легендарната 1992 г. с негов автограф например бе продадена за 600 лв., а топка на художествените ни гимнастички - за 500 лв. 

Снимка: Топновини

На благотворителен концерт пяха и Силвия Кацарова, Катя Близнакова, Искрен Пецов, Цвети Радойчева, малките звезди Валериа Войкова и Валерия Стоянова. Водещи на събитието бяха певицата и актриса Йоана Драгнева и лицето на предаването на БНТ „Туризъм БГ“ Мирослав Димитров.


Снимка: БГНЕС

Храмът е сърцето и душата на София, а днес има спешна нужда от ремонт и реставрация, заради непрестанните течове, които съсипват ценните иконописи. Преди месеци започна дарителска кампания по всички възможни канали – чрез DMS номер 17 777 с текст NEVSKI (цена 1 лв.), може да се извършват дарения и в най-голямата благотворителна платформа.

Преди 108 години катедралата е станала факт, благодарение на даренията на целия български народ. Дойде времето да бъде възстановена по същия начин – с приноса на всички нас.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама