"Левски" и ЦСКА спретнаха зрелищно 3:3

18:15, 20 юни 20 / Спорт 25 2566 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Отборите на ЦСКА и "Левски" направиха зрелищен двубой, който завърши 3:3. Мачът бе от първия шампионатен плейоф на efbet Лига, а на стадион "Васил Левски" присъстваха малко над 12 000 души.

Резултатът бе открит от Али Соу в 15-ата минута, след което последваха две греди на "червените" през 20-ата и 32-ата минута. Иван Горанов изравни от дузпа в 35-ата минута, а Кали Тиам донесе пълен обрат в последните секунди на първото полувреме

Динамиката и жаждата за победа от първата част се пренесе и във второто полувреме и в 57-ата минута резултатът бе изравнен за ЦСКА чрез дузпа от Греъм Кери, а "сините" си върнаха преднината в 62-ата минута с гол на Симеон Славчев. Последваха 20 минути на предпазливи атаки и по няколко положения за двата отбора, а в 88-ата минута Али Соу се превърна в герой за ЦСКА, вкарвайки за 3:3, с което оформи и крайния резултат. Той стана и играч на мача.

И двата гранда останаха само с теоретични шансове за първото място и затова вложиха всички сили в битката за втората позиция. 

След това равенство ЦСКА вече заема второ място с 51 точки, докато "Левски" е на трета позиция с 50 точки. Днешният резултат означава и че "Лудогорец" може утре да стане шампион на България за девета поредна година, ако вземе домакинството си на "Берое". 

В първите два мача през сезона ЦСКА и "Левска" отново завършиха наравно - 2:2 и 0:0. Това е първото Вечно дерби от 1998-а година насам, в което виждаме шест гола.

Източник: БГНЕС


От МВР съобщиха, че по време на дербито не са регистрирани напрежение и по-сериозни инциденти. Не бяха допуснати нарушения на обществения ред и в столицата. 

Столичната полиция предприе всички необходими мерки за обезпечаване на реда и сигурността на гражданите. Посетителите на спортното събитие бяха проверявани на изградените в района на стадиона контролно-пропускателни пунктове.

Преди, по време и след приключване на футболната среща са задържани шестима –петима за притежание на забранени предмети, като един от тях е имал и забрана за посещение на футболни срещи, и един за неподчинение на полицейски орган при преминаване на контролно пропускателните пунктове.  

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама