Нова Броудкастинг Груп: Разпространяват се фалшиви новини, уронващи престижа ни

15:20, 21 юни 20 25 2669 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В последната седмица NOVA получи високо признание за своя професионализъм и в международното проучване на Института за изследване на журналистиката „Ройтерс“, който обяви, че това е медията, от която се информират най-много българи и има най-високо доверие. В класацията на ползващите се с най-голямо доверие, NOVA заема първо място сред частните медии и се нарежда след двете държавни - БНР и БНТ.

А след поредните фалшиви новини по адрес на Нова Броудкастинг Груп, компанията заяви, че ще вземе мерки за наказание на всички, които уронват авторитета ѝ.

В името на всички наши зрители и читатели, както и в името на професионализма на всички наши колеги, ръководството на Нова Броудкастинг Груп няма да позволи умишлено и злонамерено разпространяване на измислени текстове и фалшиви новини, опетняващи достойнството и авторитета ни. Въпросните анонимни фалшификати не са в състояние да издържат и елементарна проверка за достоверност, гласи съобщението, публикувано на сайта на телевизията.

"Заявяваме, че ще вложим всички усилия, за да открием източника на лъжливата информация, който да понесе цялата строгост на закона"

Повод за изявлението е разпространен във Facebook документ, който съдържа правила за работа в телевизията. В него се твърди, че шефката на Новините на Нова ТВ Миляна Велева дава инструкции за удряне на кметове на БСП и ДБ и за умерено критични репортажи относно кметовете на ГЕРБ.

Неумелата атака срещу репутацията на NOVA идва в момент, в който тя доказа, че е номер едно сред медиите в България и се радва на огромно зрителско доверие, категорични са от компанията.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама