Александър Сиди: Очаквам почти ежедневно компромати да заливат обществото

08:14, 22 юни 20 / Политика 25 1913 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

„Обединени патриоти“ и ГЕРБ сядат на коалиционен съвет, за да обсъдят текстовете за въвеждане на доброволни отряди към Министерството на вътрешните работи.

Идеята на ВМРО е доброволните отряди да подпомогнат МВР в борбата с битовата престъпност.

По думите на Александър Сиди, който беше гост в предаването „Тази сутрин“ по bTV, текстовете са писани съвместно с ГЕРБ. Заради ДПС обаче не били гласувани.

„Подразни ни, че ГЕРБ в последния момент взеха друго решение при положение, че ние тези поправки за доброволните отряди сме ги правили заедно с ГЕРБ и при положение че ДПС не си бяха прочели закона. Ще направим работна група, която ще прегледа отново текстовете и ще влязат. Там няма далавера, там има сигурност на българските граждани изцяло и само под контрола на МВР. Говорим по време на операция МВР да може да свиква доброволци“, поясни Сиди.

По думите му ДПС „вдигнаха сериозен скандал в парламента“, което накарало ГЕРБ да размисли, въпреки че Движението не е коалиционен партньор.

Що се отнася до последните скандали около властта, Сиди коментира, че едва ли това ще се отрази на управлението: „За съжаление такава ще бъде кампанията оттук нататък. Аз очаквам почти ежедневно такъв тип компромати, които да заливат обществото“.

Народният представител сподели още, че е гласувал за разформироването на НСО.

„Гласувах с пълното убеждение, че НСО е една остаряла структура и че НСО е преторианска гвардия, която е от времето на комунизма и няма място в нашето общество днес. Това е наша позиция на ВМРО още от 43-то НС. Ние бяхме за разформироване на НСО. Аз не мисля, че трябва да има специална служба, която да охранява политици“.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама