Големите кавички на седмицата (22 - 26 юни)

09:00, 27 юни 20 / Големите кавички 25 4182 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Екипът на ТОПНОВИНИ подбра най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

Големите кавички на седмицата (15 - 20 юни)

"Намираме се в ключов момент за икономиката. България е поела пътя за еврозоната и Европа ни уважава заради Борисов. Съюзът ни възприема като добър партньор, на който може да се има доверие именно заради усилията на премиера Бойко Борисов". Думи на българския еврокомисар Мария Габриел. 

„Тъжно ми е за премиера, поставен е в изключително деликатна ситуация - отстрани изглежда, че е изпуснал козите.” С тези думи членът на висшето ръководство на БСП и кандидат за лидер на партията Кирил Добрев коментира ситуацията в упавляващата партия ГЕРБ.

„Който спинка сладко, има чиста съвест...В отлична форма съм, за да ми е нужна подкрепа. Ние и хубаво, и лошо си го понасяме, ремонтираме, продължаваме напред. Като сме лоши, ни се уронва авторитетът, като сме добри, се вдига. Нито ми е за първи, нито за втори, нито ще спре. И е много ясно защо го правят...Което куче ме е захапало, все е побесняло! "Който може да играе карти, приятна игра". Това коментира лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов при среща със структурите на партията.

"Момичетата, които са направили документите, могат да грабнат „Пулицър”. Да, момичета са направили документите. Аз нямам никакви съмнения в ориентацията на министър-председателя. За да има възможност някой да го снима, той трябва да е изгонил момчетата. Изключвам да е човек от службите, това са хора, които са форматирани да служат на държавата", така лидерът на ПП АБВ Румен Петков коментира скандала с публикуваните снимки от спалнята на премиера. 

"Показваме на гражданите мрежата от зависимости между едър бизнес, политически зависимости на всички нива и какво ли още не и тази мрежа, прокуратурата има намерение да преустанови, поне докато аз съм главен прокурор. И пак казвам – компромиси няма да има за никой... Мрежата е ясна коя е. Това е като свински черва - дърпаш от единия край, появява се от другия край." Така главният прокурор Иван Гешев отговори на въпрос как би описал олигархичната мрежа, в която са замесени държавни институции. 

„Нищо не искам да правя в България. Изпитвам отвращение. Дълбока погнуса и отвращение..Най-голямата ми грешка е, че останах. Това не е моята България...Ние не сме последните...Като играе мечка в съседния двор, винаги идва и в твоя". Така бизнесменът Пламен Бобоков коментира разследването срещу него и брат му.

"Карам недисциплинирано, това е пълен резил. Чувствам се ужасно...В този момент човек трябва единствено да се извини на цялото общество...Утре ще имам нов автомобил и ще си дам номера, за да го следят...Срамът и отговорността пред обществото са в пъти по-тежки от финансовите параметри". Това каза баскетболният треньор Тити Папазов след като за пореден път бе уловен да прави нарушение на пътя.

"Единствените сме, които дадохме да има футболни мачове пред публика. И те какво направиха? Струпаха се. Ако не се спазва правилото по 1 000 души в сектор, ще затворим стадионите за публика. Отворихме дискотеките, заведенията, видяхме какво правят. Съжалявам - демокрацията е за дисциплинираните". Така премиерът Борисов коментира решението за удължаване на извънредната епидемиологична обстановка в страната заради увеличилите се случаи на хора, заразени с Covid-19, през последните седмици.

"Ако някой смята, че църквата не работи добре – да слага расо и калимявка и да ходи да я оправя или да си основе нова. Държавата и обществена телевизия имат най-малко право да се месят в тези неща". Така генералният директор на БНТ Емил Кошлуков аргументира пред СЕМ критиките си към водещия на предаването "Вяра и общество".

 

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама