Треньорите на Джокович и Димитров са сред заразените с COVID-19

17:31, 22 юни 20 / Спорт 25 2268 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Кондиционният треньор на Новак Джокович - Марко Паники, както и треньорът на Григор Димитров - Кристиан Гро, също са дали положителни проби за коронавирус след участието си на демонстративните турнири от Adria Tour в Белград и Задар.

По-късно стана ясно и че още един член на екипа на Григор Димитров е дал положителна проба за коронавирус. Това е физиотерапевтът на първата ни ракета - Алгис Христов, съобщи БНР. Резултатът от теста е излязъл около 16.00 часа. Физиотерапевтът се чувства отлично и ще изкара карантината в България. Той не беше с Григор Димитров в Задар, но беше на турнира в Белград.

Положителен е теста и на хърватския тенисист Борна Чорич. Чорич и Григор Димитров играха един срещу друг в събота.

Григор Димитров е с коронавирус

В неделя Димитров съобщи в личния си профил в Instagram, че е с позитивен тест за Covid-19 и се оттегли от участие в турнира, като призова хората, с които е общувал през последните дни, да проверят дали имат коронавирус.

Заради положителната проба на Григор Димитров отмениха финала на турнира в Задар

Днес Чорич написа в социалната мрежа, че се чувства добре и няма симптоми.

Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович отказа да се тества за коронавирус в Задар. Сърбинът заяви, че той и хората от щаба му се чувстват добре и едва след завръщането си в Белград ще се консултира с главния здравен инспектор, като след неговото мнение и експертиза ще предприеме необходимите мерки и ще остане в самоизолация, ако е необходимо.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама