Проверяват изцяло дейността на русенския прокурор Николай Николов

13:15, 22 юни 20 25 2542 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

По разпореждане на главния прокурор Иван Гешев, със заповед на Апелативна прокуратура – Велико Търново, е възложена проверка относно цялостната дейност на прокурор Николай Николов в Окръжна прокуратура – Русе за срок от три години.

ВАС започва вътрешна проверка по комуникацията “Prezident-Pl. Uzunov“ и Пламен Бобоков

Проверката ще обхване всички възложени на магистрата преписки и дела, участия в съдебни заседания, както и евентуални пропуски или нарушения при осъществяване на правомощията му. Ще се проверява и евентуалната му връзка с обвиняемия Пламен Бобоков или представлявани и управлявани от него юридически лица, съобщиха от прокуратурата.

Проверката трябва да приключи с писмен доклад, съдържащ данни за проверените материали, констатации, изводи и предложения в срок до 10 юли 2020 г.

Разследват връзки на Пламен Бобоков с висши длъжности лица и магистрати

Отделно от това в Отдел 06 на Върховна касационна прокуратура е започнала проверка за евентуално извършени нарушения на Кодекса за етично поведение на българските магистрати от страна на Николов.

Прокуратурата на Република България заявява, че ще е безкомпромисна в действията си при констатирани случаи на нарушения или престъпления, извършени от представители на прокуратурата, независимо от тяхната длъжност и ранг.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама