Прокуратурата иска Борисов и НОЩ да обмислят дали да не затегнат мерките срещу COVID-19

15:47, 22 юни 20 25 1581 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Прокуратурата сезира премиера Бойко Борисов и здравните власти да преценят дали не се налага още затягане на мерките срещу разпространението на коронавируса в страната с оглед на драстичното увеличение на заразените през последните дни. Това съобщиха от Върховната апелативна прокуратура (ВАП).

 

Маските на закрито отново стават задължителни



В изпълнение на конституционния прерогатив на прокуратурата по опазване на законността и защита на обществения интерес ВАП сезира премиера Бойко Борисов, министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и председателя на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски за преценка на ефективността на предприетите временни противоепидемични мерки и евентуалната необходимост от предприемане на други, с цел реално ограничаване на разпространението на коронавирусната инфекция, предвид актуалната ситуация в конкретни населени места, съобщават от обвинението.

33 са новите случаи на COVID-19 у нас


ВАП сезира компетентните органи заради данни от националната информационна система относно COVID-19 за последните две седмици, от които е видно драстично нарастване на броя на положителните проби при проведените изследвания за наличие на коронавирус.

Компетентните органи следва да преценят организацията и контрола във връзка с изпълнението на заповедите за вече въведени противоепидемични мерки и да предоставят незабавно на ВАП информация във връзка с горепосоченото.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама