Българи създадоха здравословни бонбони

21:20, 22 юни 20 / Любопитно 25 3450 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жасмина Гевезиева, Мария Сбиркова и Йонко Чуклев са трима младежи, които във времето на коронавируса създадоха нов тип здравословни бонбони. Най-новият фонд у нас - Innovation Starter Accelerator, инвестира в новия продукт, съобщи БНР.

"Тази идея възникна точно в началото на световната криза и малко преди България да се затвори заради извънредното положение", каза Леона Асланова, представител на Innovation Starter Accelerator. Фондът търси компании, които изобретяват или създават подобрения на човешкия живот на всекидневна база.

Сменят „обидното“ име на сладоледа „Ескимо“

"Така възникна идеята за помощта на акселераторската програма точно по време на кризата, защото съзнавахме, че българският малък и среден бизнес ще бъде много сериозно засегнат и искахме да направим нещо повече, да му помогнем да мисли за иновации, да разбере какво означават иновациите, да промени бизнес модела си или идеята си, така че да се пригоди и да оцелее в тези несигурни времена", допълни Леона Асланова.

Акселератори се наричат най-малките финансиращи дружества, които предоставят от 10 до 60 хиляди евро за прохождане на компаниите, за тези които тепърва ще се регистрират като търговски дружества или дейността им е от 1 до 3 години. "За нас най-голям интерес представляват компании в България, които са от хранително-вкусовата промишленост, бързооборотни стоки, здравеопазване, образование, медии, грижа за възрастните хора са ни много интересни", подчерта още Асланова.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама