Официално: По-строги мерки от утре

19:33, 22 юни 20 / Политика 25 3847 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Носенето на защитна маска за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата, в т.ч. кърпа, шал, шлем и др., е задължително на всички закрити обществени места. Изключение се допуска за клиентите в местата за хранене и питейните заведения. Това нарежда здравният министър в издадената днес Заповед № РД-01-354/22.06.2020 г.

Акцент на деня: Маски горе!

В същата заповед се посочва, че всички спортни мероприятия могат да се провеждат пред публика при заетост на местата до 50% от общия им капацитет, при настаняване на зрителите най-малко през 1 седалка или при спазване на дистанция от 1,5 м. При провеждане на футболни мачове се допуска публика до 1000 души на сектор при условията, посочени по-горе. Правилото за до 50% заетост от общия капацитет на местата важи и за провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и др.

Според Мангъров с връщането на маските няма да овладеем епидемията

За провеждането на културни и развлекателни мероприятия на закрито и открито също важи условието за до 50% заетост на местата. Това се отнася и за дейността на дискотеките и нощните заведения, както и за сватби, балове и други масови събирания.

Пълния текст на заповедта, която влиза в сила от утре, можете да видите тук.

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама