„Хора и улици“: Частно парти в градския транспорт? – Срещу 200 лв. на час

13:00, 23 юни 20 / София 25 5379 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

Обичаме София, каквато е – шумна, прашна, шарена, жива. Но познаваме ли я? Оказва се, че тя може да ни изненада приятно като двулевка, потънала в джоба на старо любимо яке. За това в рубриката „Хора и улици“ разказваме истории от софийските улици, които просто... трябва да бъдат разказани.


Снимка: БГНЕС

Да се возиш в столичния градски транспорт винаги си е истинско преживяване. Софиянци, които го използват активно, какво ли не са видели, чули и помирисали. Оказва се обаче, че от известно време возилата могат да бъдат и наемани за частни поводи – от рождени дни, през абитуриентски балове, та до сватби. Или каквото друго си изберете.

За частно парти в трамвай или тролей от градския транспорт на София ще се изръсите с около 200 лв. на час. Ако сте решили да се развихрите и да планувате нещо по-мащабно, най-добрият избор са двойно съчленените трамваи, които разполагат с 40 седящи места и струват 220 лв. на час, или единично съчленените – с 32 седалки за 180 лв. А по-скромният вариант са чешките трамваи с 26 места, които можете да наемете срещу 165 лв. Ретро трамваят, който пускат по празниците, може да бъде наеман срещу 220 лв. Наемът на тролей пък е по 180 лв. на час.


Снимка: БГНЕС

Както всичко хубаво в България обаче, и тук има уловка. Тя е, че не можете да наемете превозното средство за по-малко от два часа, като в тях влиза и времето на излизане и прибиране в депото. Маршрутът пък се определя от трамвайната и тролейбусната мрежа на София. Денят и часът на организираното събитие се договарят индивидуално.

Не е изненадващо, че желаещите да наемат превоз от столичния транспорт са предимно туристически и рекламни агенции, както и филмови и кинопродукции. А сред личните поводи преобладават рождените дни и сватбите.


Снимка: БГНЕС

Още от „Хора и улици“:

„Хора и улици“: Майсторът на китари

„Хора и улици“: Убитият с камъни софийски мъченик

„Хора и улици“: С какво е значима църквата, през която трябваше да мине столичен булевард

„Хора и улици“: Големите тайни на най-късата уличка в София

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама