Дъжд и гръмотевици в сряда

06:40, 24 юни 20 25 1691 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

В сряда над поголямата част от страната облачността ще бъде значителна, в нощните часове и преди обяд на отделни места с превалявания. След обяд валежите ще са на
много места, главно в Централна и Източна България. Ще има и гръмотевици. Остават условията за градушки. Ще духа слаб, в Северозападна България до умерен северозападен вятър. Максималните температури ще бъдат между 24 и 29 градуса, в София - 23-24 градуса.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места ще превали. Ще духа слаб запад-северозападен, след обяд югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 23 и 27 градуса. Температурата на морската вода е 20-21 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. Вечерта облачността ще намалее.

В планините ще бъде предимно облачно. Ще има валежи, след обяд и с гръмотевици. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 18 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време, с купеста облачност в следобедните часове. На места в източната половина от страната и Рило-Родопската област ще превали и прегърми. В западната половина от страната ще духа слаб източен вятър, в източната - до умерен североизточен. Преобладаващите максимални температури ще са между 25 и 30 градуса.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама