ГЕРБ вече имат кандидат за председател на енергийния регулатор

13:40, 23 юни 20 / Политика 25 2017 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

ГЕРБ вече има кандидатура за поста председател на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) след като със законови промени бяха облекчени изискванията за заемане на поста, съобщи „Капитал“.

ГЕРБ и ДПС дадоха път на младите в енергийния регулатор

Кандидатът е настоящият директор на дирекция "Електроенергетика и топлоенергетика" в комисията Пламен Младеновски.„Предложението за Младеновски все още не е внесено. Освен него ще има още имена, за да се осигури конкуренция", обяви за изданието председателят на парламентарната енергийна комисия и депутат от ГЕРБ Валентин Николов.

Младеновски работи в КЕВР от 2013 г., като засега няма скандали около името му. Напоследък почти навсякъде придружава председателя Иван Иванов. Сред имената, които се споменават неофициално за бъдещия нов състав на регулатора попада и това на Валентин Терзийски, който е част от надзорния съвет на „Топлофикация София“ и се смята за близък до бизнесмена Христо Ковачки.

Освен председателя Иван Иванов с изтекъл мандат са и Евгения Харитонова и Светла Тодорова, които са подкрепени от ГЕРБ, както и Димитър Кочков (БСП), който отговаря за водите. Поста си трябва да освободи и Владко Владимиров от „Обединени патриоти", който се занимава с икономически въпроси и дойде от въглищния сектор (преди КЕВР е работил в "Мини Марица-Изток").

Процедурата за нови членове на КЕВР вече е в ход

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама