Поискаха разпит на зам.-земеделски министър по делото срещу Миню Стайков

14:22, 23 юни 20 25 1752 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Поискаха разпит на зам.- земеделския министър Лозана Василева като свидетел по делото срещу Миню Стайков. Той и още 13 души са подсъдими за злоупотреби с еврофондове.

„В днешното съдебно заседание бяха направени допълнителни доказателствени искания от страна на защитата, които прокуратурата също намира за относими - да бъдат разпитани и други длъжностни лица, заемащи висши ръководи длъжности в Държавен фонд земеделие (ДФЗ) и в Министерство на земеделието храните и горите“, обясни прокурор Ангел Кънев, цитиран от БГНЕС.

Миню Стайков в болница, отложиха делото

На въпроса, че сред исканите за разпит е и зам.-министър, прокурорът обясни, че искането на защитата по отношение на посочените свидетели в днешното заседание е по повод на длъжности, които те са заемали в Държавен фонд земеделие за периода, който е по делото. Бившият изпълнителен директор на ДФЗ Живко Живков е бил разпитан в предходното съдебно заседание.

Прокурорът напомни, че списъкът на всички свидетели по делото е приложен към обвинителния акт, съдът сам определя кой свидетел в кое съдебно заседание да бъде разпитан.

„По това наказателно производство е разпитван Румен Порожанов. Той все още не е разпитан в съдебна фаза на наказателното производство“, каза Кънев. Той добави: "Кога ще бъде разпитан конкретен свидетел е в компетенциите на съда да реши, той преценява кой кога да призове“.

Миню Стайков и още 13 души, петима от които служители в Държавен фонд „Земеделие“, са привлечени към наказателна отговорност за участие в престъпен сговор с цел злоупотреба със средства от европейски земеделски фондове – Програма за развитие на селските райони и Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама