СБЛЪСЪК: „Терориризат“ ли медиите депутатите, като ги снимат без маски?

09:40, 25 юни 20 / Сблъсък 25 5490 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

 

Маските отново са задължителни на закрити обществени места. Вчера обаче някои депутати не спазиха изискването, или носеха маските неправилно в пленарната зала. Това не остана незабелязано от медиите, появиха се снимки и статии как народните представители не се съобразяват с правилата. На брифинг здравният министър Кирил Ананиев обяви, че извънредната епидемична обстановка се удължава до 15 юли. Попитан ще има ли глоби за депутатите без маски, министърът беше категоричен, че санкции ще има за всички, нарушили мерките. По- късно от Столичната регионална инспекция изпратиха на Народното събрание констативен протокол за установяване на всички, които са били без маски в сряда.

Днешното заседание започна със спор между управляващи и опозиция по темата. Представяме мненията на депутатите Валери Жаблянов от БСП и Тома Биков от ГЕРБ. 

 

                                                                                                                                                      

 

Вчера по националните телевизии и по други електронни медии назидателно бяха снимани, прожектирани и показвани народни представители, които не носят маски, усмихват се, разговарят помежду си и така да се каже нарушават обществения ред“, коментира Жаблянов и настоя ръководството на парламента „да направи всичко възможно да се прекрати електронният терор върху народните представители“, както и подлагането на „подобни издевателства“.

Тази медийна вакханалия върху Народното събрание подрива авторитета на институцията, на народните представители поотделно и на парламентарния характер на републиката“, посочи социалистът. Според него депутатите били снимани от фоторепортерите и операторите селективно, което пък било тенденциозно и назидателно.

Снимка: БГНЕС

От ГЕРБ обаче не са съгласни. „Снимането на депутати без маска не е издевателство над народните представители“, заяви Тома Биков и изтъкна, че половината парламентарна група на БСП вчера е била без маски.

Депутатът е на мнение, че е нормално медиите да се интересуват дали се спазват правилата в парламента, при положение, че има глоби за българите, ако не ги спазват. Той припомни на левицата, че са определили отделянето на журналистите в зала „Запад“ като посягане върху свободата на словото. „Не сте така чувствителни, когато медиите преследват нас. За съжаление и за щастие медиите са факт“, коментира Биков.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама