Проф. Асен Балтов: Това е пик от разпускането на мерките

08:11, 26 юни 20 25 2024 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Ставаме свидетели на пик на заразените от коронавирус, благодарение на разпускането на мерките от 15 юни. Това обяви шефът на "Пирогов" проф. Асен Балтов в сутрешния блок на Nova.

166 нови случая, което е абсолютен рекорд, бяха отчетени за изминалото денонощие.

"Хората прекалено много се разпуснаха, трябваше постепенно да се влиза в живота", коментира още Балтов.

Проблемът с изчерпването на капацитета на столичната болница "Св. Анна" е заради огнището в Самоков, пациенти оттам вече се карат в "Пирогов", ВМА и "Александровска", обясни още професорът.

„21% от болните са в болници в момента и всяко нарастване на болните води до увеличаване броя на приетите в болница. 166 нови болни за денонощие е тревожно, но по-тревожно е, ако стигнат 300, защото капацитетът на болниците ще бъде запълнен много бързо. Това не е прост грип, а тежък вирус“, каза още директорът на „Пирогов“.

„Пътеката за коронавирус е изключително недофинансирана и болниците губят от нея. Толкова е скъпо лечението, че едва ли някой ще си позволи да вземе фалшиви болни. Смятам, че ще се вдигне двойно цената и ще стане 1000-1200 лева за пътеката“, добави медикът.

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 09:00, 26 юни 20

Бавньо това е пик от правенето на тестове, ако правим по 500 теста ще имаш 40 човека болни, при почти 3000 теста е нормално да показва повече защо не ги правихте март и април тези бройки тестове да бяхме видяли тогава какво ще е. Най-голямата мафия са фармацевтичните компании, да не говорим че повечето са на хора от СЗО

2 Анонимен 09:30, 26 юни 20

За да се правят по-голям брой тестове, значи има по-голям брой оплаквания от пациенти и съответно съмнения за заразяване с вируса. Март и април са се правили по-малък брой тестове, поради факта, че е имало по-малък брой пациенти със съответните симптоми типични за Covid-19.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама