Учебниците по религия са одобрени

10:28, 26 юни 20 25 1388 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Трудовете на Светия Синод по създаването на учебници по Религия 1-5 клас дадоха добър плод, заявиха от синода по повод положителната оценка за учебниците от учителите по Религия по места и препоръката към министъра на образованието и науката като приложими в практиката.

Новите синодални учебници по Религия - Християнство-Православие са оценени след дискусия в дирекция "Учебници и училищна документация" на МОН като приложими в практиката. Те са от 1-ви до 5-ти клас включително.

Снимка: Българска патриаршия

В средата на месец юли ще бъдат връчени заповедите на министъра на образованието и науката с неговото одобрение за всеки от учебниците на Светия Синод, след което те ще бъдат отпечатани за нуждите на религиозното образование в България.

Учебниците ще бъдат разпространени в началните и средните училища, както и в епархиите на БПЦ-БП за предстоящата 2020 / 2021 учебна година. По решение на Светия Синод учебниците ще бъдат раздавани безплатно на децата, които изучават Религия - Християнство-Православие. 

Св. Синод предлага православието да се включи в избираемите учебни часове

 

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Вяра Димитрова 18:39, 28 юни 20

Отдавна е време познанията за нашата християнска религия да влязат в училище ,но като ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН предмет, защото виждаме резултатите от безверието - арогантност, агресивност, повлияване от различни секти...Християнският морал и етика са непознати за нашите ученици.Затова наблюдаваме побоища, неуважително отношение към родители и учители.Някои деца ,а и родители ,не са влизали в храм, не знаят какво се прави там, как да се молят, как да търсят подкрепа---

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама