Трима антимафиоти от ГДБОП са арестувани за получаване на подкуп и чадър над дилъри

11:19, 26 юни 20 25 1675 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Трима антимафиоти от ГДБОП са арестувани за получаване на подкуп. Операцията е проведена снощи. Това обяви главният прокурор Иван Гешев на брифинг.

Задържан е началникът на отдела за противодействие на наркотрафика и разпространението на наркотици към ГДБОП, началник на сектор от същата дирекция, както и още един служител.

Тримата са задържани за 24 часа. Ще им бъде повдигнато обвинение.

Продължават претърсвания на множество обекти и жилища.

„Разследването е за организирана престъпна група, занимаваща се с подкупи и упражняване на логистика, помощ, чадър върху дейността на организирани престъпни групи, занимаващи се с наркотрафик”, обясни главният прокурор Иван Гешев.

"Във всяко стадо има мърша. Ние трябва да работим срещу тези, които работят с престъпността, а не срещу тези, които работят срещу нея. Знаем си проблемите и се опитваме да ги решим", каза Гешев.

Министърът на вътрешните работи Младен Маринов определи случилото се като много неприятно. „Разпоредих на главния секретар на МВР да се направи цялостен анализ на работата на ГДБОП и противодействието и трафика на наркотици, за да мога да обсъдя с премиера и да вземем правилно и информирано решение за промени в структурата на Дирекцията, да изчистим нейното име“, каза вътрешният министър. 

Той отбеляза, че това е службата, която работи „с нашите партньори от ЕС и целия свят, важно е да запазим доверието, което има при тези контакти“.

Гешев добави, че това, което правят "не трябва да се приема като лош знак".

Малко преди да даде пресконференция, Гешев написа в профила си в Twitter:

Времето на недосегаемите свърши! Независимо къде и още по-малко, ако се отнася до най-висшият служител за борба с наркотрафика. Поздравление за работата на „Вътрешна сигурност" на МВР и на Специализирана прокуратура", написа главният прокурор Иван Гешев в Twitter.

Хазартният бос написа в личния си профил в социалната мрежа: "Каскет в twitter".

Каскет в tweeter - @IvanGeshevPG .#БъдетеСмели

— Vassil Bojkov (@BojkovVassil) June 26, 2020

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама