Според президента има пробив в сигурността на държавата

15:37, 26 юни 20 / Политика 25 1397 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Пред всяко едно управление има много рискове, но виждате, че ние имаме пробив в сигурността и то на управлението на държавата в лицето на министър-председателя. И по този начин България се разкрива в една изключително негативна светлина пред света. Това каза в отговор на журналистически въпрос при посещението си в Плиска президентът Румен Радев във връзка със спешната му среща вчера с началниците на службите, съобщи БТА.

"И тук е мястото на службите да се изясни цялата тази ситуация - какви мерки могат да се предприемат, така че това да не се допуска", посочи Радев.

"Гардиън": Българският премиер може да бъде разследван за заплаха да ''изгори'' евродепутат

В отговор на друг журналистически въпрос държавният глава коментира: "Ежедневно чуваме декларации от прокуратурата как имат еднакъв подход, независимо от социално и обществено положение, което наистина гали ухото, но тези думи ежедневно катастрофират в действителността, защото виждаме как се прилага абсолютно субективен подход, двойни стандарти и по отношения на казуси, и по отношения на тяхното хвърляне в широкото публично пространство или пък криене. По този начин се създава и недоверие в хората за прокурорски рекет. С такъв тип отношение не може да се възцари справедливост и властта би трябвало да осъзнава, че крачи към пропастта, защото кой нормален инвеститор ще вложи парите си в България, когато вижда, че тук се погазва законът", каза президентът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама