Красен Кралев: Разочаровани сме от феновете, но ще допуснем 12 хиляди на финала

12:30, 27 юни 20 / Спорт 25 2248 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Министрите на спорта и здравеопазването Красен Кралев и Кирил Ананиев дадоха брифинг на Националният стадион "Васил Левски". На брифинга присъстваха и проф. Тодор Кантарджиев и шефа на РЗИ София Данчо Пенчев.

"Ние бяхме една от малкото държави, в която бяха допуснати хора на стадиони. За съжаление не се спазват мерките в определени моменти. Въпреки разочарованието от поведението на част от феновете, направихме компромис", заяви Кралев.

"Имайки предвид важността на срещата и това, че Националният стадион е с много по-голям капацитет на трибуните, взехме решение да допуснем до 12 хиляди души, равномерно разпредели по секторите, като изискването е феновете да бъдат разположени през седалка. Нека феновете да бъдат отговорни и да спазват предписанията", каза още той, цитиран от БГНЕС.

Красен Кралев призова всички присъстващи да спазват дистанция, защото опасността от коронавируса не е отминала.

Здравният министър Кирил Ананиев подкрепи Кралев и заяви, че "мерките няма да се затягат". "Имаме спад за последното денонощие, очакваме това да продължи."

Това е изключително радостна новина за феновете на ЦСКА и Локомотив Пловдив. 

Феновете на ЦСКА поискаха повече публика на финала за Купата

Финалът за Купата, в който ще мерят сили ЦСКА и Локомотив Пловдив, е на 1 юли от 19:15 часа на стадион "Васил Левски". Първоначалният план бе да се пуснат по хиляда човека в сектор, но той е претърпял промяна след днeшната среща.

Снимка: БГНЕС

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама