L'Oreal премахва думи като "избелващ" и "изсветляващ" от продуктите си

16:55, 27 юни 20 / Свят 25 1507 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Френският козметичен гигант L'Oreal обяви днес, че премахва думи като "избелващ", "изсветляващ" от продуктите си на фона на  антирасистките протести по света, предаде Франс прес.

"Групата L'Oreal реши да премахне думите бял/избелващ, светъл/изсветляващ и блед от всичките си продукти за кожа", се казва в съобщение на компанията.

Индийското и бангладешкото подразделение на Unilever обявиха в четвъртък, че ще сменят името на местната си марка кремове "Светла и прекрасна" за изсветляване на кожата по същата причина. Англо-холандската фирма Unilever, която през миналата година регистрира приходи от около 500 милиона долара от продукта в Индия, заяви, че ще спре да използва думата "светъл" в името, тъй като марката е "ангажирана да обслужва всички нюанси на кожата".

Няколко компании, включително L'Oreal, бяха критикувани напоследък за продуктите си за изсветляване на кожата след разрастването в света на движението "Животът на чернокожите има значение" след убийството при арест на афроамериканеца Джордж Флойд в САЩ миналия месец.

Сменят „обидното“ име на сладоледа „Ескимо“

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама