Ути Бъчваров сподели тайните за перфектния омлет

15:05, 28 юни 20 / Любопитно 25 2824 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Ути Бъчваров, който изчаква последните дни под карантина, заради инфекцията от коронавирус, получи уникален подарък. Негови приятели от Угърчин, където той всяка година през септември провежда празника на трюфелите и гъбите и готви с най-големия тиган в България невероятни омлети от по 1000 яйца, го изненадаха с пълна кошница пресни гъби - манатарки, булки и трюфели.
"Разбрахме, че Ути е загубил вкус и обоняние в следствие на вируса и решихме да го изпробваме дали вече е оздравял", заявиха приятелите му.

И коронавирусът не спря Ути Бъчваров да готви

Заради обилните дъждове в момента гори и поля са пълни с превъзходни гъби. Единствено в Топновини ви предлагаме уникалната рецепта на Ути за класически френски селски омлет с манатарки.

Необходимите продукти са:
10 яйца, 400 гр. манатарки, 1 глава чесън и лук, 1 връзка магданоз, 300 гр. пресни домати, 70 гр. краве масло, 2 с.л. олио и 1 ч.ч. прясно мляко или сметана

За да направите перфектния омлет, френските майстори кулинари препоръчват следните заготовки:

  1. Нарежете манатарките на средно големи парчета
  2. Разбийте с миксер десетте яйца и чашата сметана, добавете малко сол
  3. Доматите нарежете на кубчета "конкасе" - обелени от ципата и задължително с махнати семки
  4. Вземете листата от магданоза, запазвайки дръжките, наситнете ги и ги разбъркайте с доматите. За да не омекнат, не добавяйте сол, а само малко олио.
  5. Нарежете на ситно лука, чесъна и дръжките от магданоза. В голям разлят тиган ги задушете в половината масло, без да ги препържвате. Щом омекнат ги отделете настрана.
  6. В тигана сложете останала част от маслото и заъпржете до златисто и леко хрупкаво състояние манатарките. Щом станат златисти, върнете в тигана задушените чесън, лук и дръжки от магданоз и сотирайте за още 2-3 минути
  7. След това добавете свежите домати, разбъркайте ги и без да губите повече време - излейте предварително разбитата яйчена смес
  8. Изчакайте 2-3 минути, с подходящ прибор отделете омлета от ръба на тигана, без да го бъркате, захлупете с голям капак, бройте до 20 и изключете огъня.

Изчакайте поне 4-5 минути. За да е пълно удоволствието комбинирайте с пухкав хляб, ако може приготвен от някоя усмихната баба и поне бутилка добре охладено розе БОЛГАРЕ.

Снимка: Ути Бъчваров

Снимка: Ути Бъчваров

Снимка: Ути Бъчваров

 

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 stiiv 16:02, 05 юли 20

i kakvo . izgubil li si e vkusa ili ne ??

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама