В Гърция искат специален формуляр за почиващите в страната

15:15, 28 юни 20 / Свят 25 1924 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Почиващите това лято в Гърция и по-конкретно, идващите от чужбина, ще трябва да попълнят подробен формуляр, като посочат държавата, от която са дошли и адреса на престоя си в Гърция. Това са част от мерките за ограничаване разпространението на коронавируса, тъй като от 1 юли всички летища в страната ще бъдат отворени, предаде NOVA.

От службата по гражданска авиация уточняват, че формулярът за локализиране на пътници (Passenger Locator Form - PLF) ще трябва да бъде попълнен онлайн най-малко 48 часа преди влизане в Гърция и да включва информация за продължителността на предишния престой в други държави.

Протокол за пристигащи по въздух:

► Пристигане в зона "Пристигащи"
► Прехвърлете се в района, където се намират проверяващите и им покажете уникалния QR код, който всеки пътник трябва да има на мобилния си телефон или отпечатан.
► В зависимост вашия QR код, ще бъдете насочен към зоната за скрининг или към изхода. Докато резултатите излязат, пътниците, тествани за коронавирус SARS-CoV-2 от обучен здравен екип, са задължени да се самоизолират на крайния посочен от тях адрес.

Протокол за пристигащи по вода:

► Пристигане на терминала
► Ако имате кола - ще бъдете насочен към специално място
► В зависимост вашия QR код, ще бъдете насочен към зоната за скрининг или към изхода. Докато резултатите излязат, пътниците, тествани за коронавирус SARS-CoV-2 от обучен здравен екип, са задължени да се самоизолират на крайния посочен от тях адрес.

Протокол за пристигащи по сухопътна граница:

► Пристигане в зоната за проверка
► Задължително представяне на попълнената "PLF" форма, както и вашият QR код. Той може да бъде представен на властите от вашия мобилен телефон или на хартиен носител. Той бива издаден, след като попълните онлайн формуляра.
► В зависимост от вашия код ще ви бъде позволено да продължите или ще бъдете насочен към място за тест. Ако всичко е наред ще ви бъдат дадени инструкции за реакция при поява на симптоми на COVID-19, докато се намирате на територията на страната. Ако развиете такива сте длъжни веднага да сигнализирате на гръцката Здравна инспекция.
► Ако по време на престоя си в Гърция ще посетите няколко места, сте длъжни да попълните декларация упоменавайки ги. Трябва да вземете предвид всички дестинации, на които ще бъдете през следващите 7 дни.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама