Екатерина Захариева заминава на официално посещение в Люксембург

17:45, 28 юни 20 / Политика 25 2108 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заминава на официално посещение в Люксембург на 28 и 29 юни. Тя ще има срещи с министър-председателя на страната Ксавие Бетел, с министъра на външните работи и европейските въпроси Жан Аселборн, както и с председателя на Камарата на представителите Фернанд Етиен, съобщиха от пресцентъра на МВнР.

Във фокуса на разговорите между външните министри Екатерина Захариева и Жан Аселборн ще бъдат двустранните отношения между България и Люксембург, както и последиците от кризата, предизвикана от COVID-19 и общоевропейските мерки за възстановяване. Двамата ще обсъдят още Многогодишната финансова рамка на ЕС за 2021 – 2027 г., фонда за възстановяване и други актуални теми от европейския дневен ред. 

Люксембург е сред най-големите инвеститори в България по обем инвестиции, като към края на 2019 г. те възлизат на 1,35 млрд. евро. След присъединяването на България към ЕС, политическият диалог на високо и най-високо равнище е интензивен, което подпомага разширяването и задълбочаването на двустранното сътрудничество и партньорството в международните организации. Министърът на външните работи и европейските въпроси Жан Аселборн беше на официално посещение в София през ноември 2019 г. Жан Аселборн е министър на външните работи на Люксембург от 2004 г. насам като заема този пост в четири правителства. Той е доаейн на министрите на външните работи на ЕС.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама