Радев не бърза да отстранява съветника си Узунов

13:49, 29 юни 20 / Политика 25 1820 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Не бързам с действията си по отношение на Пламен Узунов, прокуратурата подхожда тенденциозно, коментира в Козлодуй президентът Румен Радев. Той настоя за независима експертиза и за поредните записи, в който се чува глас, подобен на този на премиера Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Ако вярвах в безпристрастността на прокуратурата, щях много бързо да взема най-лесното решение за неговото отстраняване. Сами виждате тази очевидна тенденциозност на прокуратурата, с нарушение на закона и вземане на страна в политическите игри. Това за мен е недопустимо. Такова едно заиграване е несъвместимо с демокрацията“, заяви Румен Радев.

Изтекоха нови записи с Бойко Борисов

Според държавния глава независима експертиза на записите не може да бъде осигурена от българската прокуратура, която е заинтересована страна, тъй като в един от записите името на главния прокурор се споменава като "възторжен фен на премиера". „Записите наистина са тревожни, защото ако се установи тяхната автентичност, това показва и в лицето на Европа кой и как управлява", посочи президентът и изрази надежда, че приоритетите на управленските политики на премиера не са интригите.

 

 

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама