Гнила ябълка в Изпълкома на БФС?

13:57, 29 юни 20 / Спорт 25 1941 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Кандидатът за нов президент на Българския футболен съюз и финансов благодетел на футболния "Марица" Пловдив - Христо Христов, обяви, че е дал сума с пари на член на Изпълкома на централата, за да бъде манипулиран резултат от мач, съобщи bTV.


Снимка: БГНЕС

Своеобразната "сделка" е станала преди 2 години, като Христов уточни, че въпросният човек все още е част от Изпълнителния комитет на БФС. "Дадох пари на член на Изпълкома, за да манипулираме футболен резултат. Подробности ще дам на Конгреса или ако ме потърсят органите на реда. На никого не съм сигнализирал понеже това бяха отношения между мен и него по времето, когато бях президент на "Марица" и играхме в "Б" група. Механизмът е - ако ти не ги потърсиш, те ще те потърсят. Срещнах човека две седмици преди мероприятието съвсем случайно. Стана дума, че при нужда може да се помага. Дребни суми на фона на бюджета на един клуб. Аз не бях доволен от това, което пое като ангажимент", заяви той.

БФС започва разследване след мача Витоша-Царско село

Христов уточни, че след мача парите са му били върнати, тъй като резултатът не е бил такъв, какъвто очаква.

До момента бившият президент на "Марица" единствен е обявил кандидатурата си. Той заяви, че очаква скоро Емил Костадинов да заяви намерението си, че иска да управлява централата. Конгресът за избор на нов президент ще бъде на 11 декември. До тогава централата ще се управлява от временно изпълняващия длъжността Михаил Касабов. Той застана на поста след оставката на Борислав Михайлов в края на 2019 г.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама