Американска двойка насочи оръжия към протестиращи пред дома им

11:06, 30 юни 20 / Свят 25 1415 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Видеоклип, който показва как възрастна двойка американци насочва огнестрелни оръжия към протестиращи, за да ги отдалечат от къщата си, беше ретуитнато от президента Доналд Тръмп и предизвика разнопосочни реакции, предаде Нова ТВ.

В неделя Марк и Патриша Макклоски излезли боси в градината си в дома им в Сейнт Луис, щата Мисури, при преминаването на демонстранти. Шествието на протестиращите минавало през частната им улица, на път за кметството на града.

63-годишният Марк Макклоски и 61-годишната Патриша, които са адвокати, насочили към демонстрантите полуавтоматична пушка и пистолет.

Мъжът заяви за местна телевизия, че е бил ужасен от ставащото. „Тълпа от поне 100 души събори историческия портал от ковано желязо на Портланд Плейс", разказа той, имайки предвид частната улица на своето семейство, на която има няколко големи къщи. „Те се втурнаха към къщата ми, където моето семейство вечеряше отвън, и ние се уплашихме за живота си. Бях ужасен, че ще бъдем убити за няколко секунди, къщата ни ще бъде запалена, а домашните ни животни - избити. Бяхме сами пред ядосана тълпа", добавя Марк Макклоски.

„Тук е частна собственост. Няма обществени улици или тротоари", подчерта адвокатът.
Доналд Тръмп ретуитна без коментар видеото, на което се вижда как възрастната двойка насочва оръжията си към демонстрантите. Клипът предизвика възмущение и подигравки от някои интернет потребители.

Прокурорката на Сейнт Луис Кимбърли Гарднър изрази безпокойство, че „мирни демонстранти са били посрещнати с огнестрелни оръжия и агресия”. „Трябва да защитаваме правото на мирен протест", заяви тя и обяви, че води разследване с полицията и очевидци.

Близък до Тръмп конгресмен републиканец пък защити възрастната двойка в Туитър и описа въображаемо заплашително бъдеще, ако вероятният кандидат на демократите за президент Джо Байдън бъде избран на поста.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама