Етичната комисия към БФС: Никой не се е обаждал на Букарев за манипулиране на мачове

11:43, 30 юни 20 / Спорт 25 1404 Шрифт:
Юлиан  Тодоров Редактор: Юлиан Тодоров

Никой от футболните среди не се е обаждал на треньора на "Витоша" Бистрица Асен Букарев с препоръки отборът му да "легне" на "Царско село". Това е заявил той в изслушване пред Комисията по етика и феърплей към Българския футболен съюз.

След загубата на "Витоша" Бистрица с 0:1 от "Царско село" , треньорът на „тигрите“ Асен Букарев заяви: "Играем феърплей. От много места ни търсеха да дадем мача, да легнем на "Царско село". Това няма как да стане, докато аз съм треньор където и да е". За това беше викнат за изслушване от БФС. В писмените си сведения и в разговор с комисията, треньорът е заявил, че е изрекъл думите в състояние на афект.

Венци Стефанов: Няма продавачи и купувачи на мачове в родното първенство

"В проведените разговори и в своето обяснение, господин Букарев категорично заяви, че е произнесъл думите в състояние на афект и че реално погледнато не е получавал обаждания от никой - нито свързан с отбора на "Царско село", нито с другите клубове. Думите му са провокирани по-скоро от разговори със запалянковци и негови познати - най-общо казано дали отборът му ще играе сериозно, нормално в следващите срещи, предвид, че изпада във Втора лига. Той уточни, че няма обаждания към неговите футболисти за симулативна игра. Комисията, с председател ген. Василев, отправи забележка към господин Букарев да прецизира изказванията си, тъй като е личност, чиито думи предизвикват широк обществен интерес", заявиха от БФС, цитирани от bTV.

Председателят на Комисията по етика и феърплей ген. Васил Василев заяви, че ще предостави документите на прокуратурата все пак, тъй като в тях присъстват имената на хора, извън футболните среди. 

"В дните преди мача, в ежедневни разговори и контакти с различни хора, фенове, познати, приятели, бях питан многократно дали "Витоша" ще играе сериозно до края на шампионата и в частност с "Царско село". Разговаряха и ме дразнеха. И като футболист, и като треньор винаги съм спазвал правилата за честност и феърплей", е написал Букарев, цитиран от ген. Василев.

БФС започва разследване след мача Витоша-Царско село

От Комисията заявиха още, че изслушването на кандидата за президент на Българския футболен съюз и финансов благодетел на "Марица" Пловдив Христо Христов ще се състои на 9 юли, а не както беше предвидено - в четвъртък (на 2 юли). От БФС са се свързали с него, като той е отговорил, че ще пътува за Гърция в близките дни, а след това ще е на разположение за изслушване. 

Вчера (29 юни) Христов открито заяви, че преди 2 години е дал сума пари на член на Изпълнителния комитет на БФС, за да бъде манипулиран резултатът от футболна среща. Той не пожела да разкрие името на замесения пред медиите, като заяви, че ще говори на Конгреса за избор на нов президент на централата на 11 декември 2020 г. Христов уточни, че резултатът в срещата не е бил очаквания и след това е получил парите си обратно, както и че въпросният човек продължава да бъде част от Изпълкома.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама