От събота затварят за ремонт нов участък от бул. "България"

12:57, 01 юли 20 / София 25 1576 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

От събота ще бъде затворен за ремонт нов участък от бул. "България" в София. Ще се рабти в трасето между булевардите "Тодор Каблешков" и "Гоце Делчев". Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери ремонта по булеварда.
Там се работи в участъка от околовръстния път до моста в "Бояна" в посока център.

Слагат два нови светофара на бул. „България“

"Дейностите се изпълняват в срок. Очаквам участъкът да е готов до средата на юли и да пуснем движението. Едновременно с това ще започнем работа и по следващите участъци, за да използваме месеците юли и август, когато обичайно трафикът е по-малък. От събота започва работата в участъка на булеварда от бул. "Тодор Каблешков" до бул. "Гоце Делчев". Извинявам се за неудобствата, които ще причиним, защото там движението е натоварено. То ще се премести във вече ремонтираното платно. Ще се работи интензивно. След приключването на този участък дейностите ще се изместят от Околовръстния път до бул. "Тодор Каблешков". Ремонтът на целия uчастък в посока център трябва да приключи през втората половина на август. Ако остане време
ще започнем и последният участък от булеварда в обратната посока, ако не - ще го оставим за следващото ляро. С ремонта на бул. "България" ще сме изпълнили обновяване на всички големи ключови булеварди в София", обясни Фандъкова, цитирана от "24 часа".

В момента тече разширението на бул. "Тодор Каблешков" - един от стратегическите проекти за разширението на вътрешния ринг. Започнаха и работите по последният участък от бул. "Монтевидео", където беше изграден нов 4-лентов булевард. Ремонт тече и по бул. "Искърско шосе", очаква се да стартира работа и по част от бул. "Асен Йорданов".

"Подготвяме искането за инвестиционен заем от Европейската инвестиционна банка. До края на следващата седмица ще е готов списъкът с инфраструктурните обекти, за които ще кандидатстваме за финансиране. Един от тях е бул. "Тодор Каблешков". Гворим само за стратегически обекти, които ще облекчат трафика и за такива, които ще направят София още позелен град. като например изграждането на зеления ринг", уточни Фандъкова.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама