"Оборище 5" изложи "Реалности"-те на петима съвременни автори

17:41, 01 юли 20 / София 25 1774 Шрифт:
Редактор:

Зала "Оборище 5" стартира нова инициатива в подкрепа на българското изкуство. По време на епидемична ситуация ще показват избрани от тях съвременни български автори с подчертан собствен стил, съобщават от галерията.

Откриването на първата изложба, озаглавена "Реалности", бе на 29 юни. В нея участваха Анастасия Андреева с горещо духано стъкло в метал и със живопис - Ангеларий Димитров, Милена Младенова, Григор Велев и Николай Петров. Куратор на изложбата е Надежда Розева.

"Дали реалността, каквато я виждаме, е еднаква за всички? Какво ни свързва и разделя? Реалността, като липса на реалност, отвежда в други светове, където всичко е и реално и изюзорно. Представяме ви света според петима млади и много интересни автори, които замислят и отразяват съвремието ни чрез художествените си послания", заявяват организаторите.

Идеята за тази изложба се е родила по време на пандемията и  първоначално е замислена само като онлайн събитие, но за "Оборище 5" е било важно да я покажат и в галерията при първа възможност.

Изложбата "Реалности", която ще продължи до 11 юли, е подкрепена от Програма "Солидарност в културата" на Столична община.

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама