Важното за теб: Александър Сано готви нов филм

10:00, 02 юли 20 / Важното за теб с Ники Кънчев 25 10388 Шрифт:
Любомира Николова Автор: Любомира Николова

Следващият ни гост в поредицата „Важното за теб с Ники Кънчев“ е актьорът Александър Сано.

За успехите, киното, къде ще го гледаме скоро и прекрасното му семейство ще разберете във видеото:

 

Актьорът е на мнение, че работата с коранавируса малко е била, за да обслужи нечии интереси. По думите му никой не си е купил доброволно билети за този пърформанс.

„Връчиха ни едни повиквателни като в казарма и казаха всеки да си седи в ложите и да си го зяпа от балконите“.

Какъв филм може да гледа отново и отново?

Сано разказва, че е извадил страшен късмет, че може да гледа кино като зрител.

Имам някаква много приятна амнезия – като гледам един филм и след 2-3 години нищо не мога да ти кажа от него. Аз не мога да разкажа неща, които аз съм снимал и участвал преди 5-6 години. Ако хвана да гледам „Под прикритие“ наново, защото минаха 9 години ще го гледам като зрител. Нямам представа какво се случва- забравям“, казва актьорът.

Кои са слабите страни на българското кино?

„В по-малка степен е неправилната самооценка, че голяма част от колегите филммейкъри знаят къде се намират. Има и една част, които тотално нямат никаква представа първо за себе си, а какво остава за професията. Един от най-големите недостатъци е непочтеността към професията.  Започват да правят филм с някаква по-друга важна за тях цел, отколкото филмът им да стане добър.

Много са малко, мога да изброя на пръстите на едната си ръка филммейкърите, някой са режисьори, продуценти и актьори, които са готови да жертват нещо, което в нашата държава се случва неминуемо, но да не обидят професията и зрителя“, е мнението му.

Ако спечели Оскар на кого ще благодари?

На себе си, за да не се обиди някой друг. „Аз имах невероятен късмет– да срещна много смислени и читави хора в живота си. Всички глупаци успях да заобиколя“.

Той благодари на собствения си усет да акумулира свестни и читави хора, с положителна енергия.

Висял ли е на косъм, имало ли е момент, в който да поиска да се откаже от професията?

Не, никога… осъзнато е пристъпил и е прекъснал следването си по Политология.

Имал е две челни катастрофи, едната от които е била по-лека, а другата по-сериозна.

Какво разказва за „Диви и щастливи“?

„Диви и щастливи“ е филм, в който Сано за първи път продуцира. „Със сигурност винаги е можело и по-добре. Меко казано е, ако кажа, че съм доволен, аз съм изключително щастлив, от това което ми се случи. Като си събрал правилните хора и екип около себе си, това е ядрото – с около 100-ина души направихме филма“, уточнява той.

„Крайният резултат на „Диви и щастливи не е случайност“. Не е просто да ни се е получило, резултат е на изключително подготвени хора“.

Той разказа за представянето на филма на автокиното във Враца, на което е присъствал за първи път в живота си. 

Ще има ли втори сезон на „Ягодова луна“?

„Така е поставено всичко, че с този отворен финал – да има. До колкото знам е написан втори сезон, но кога ще се осъществи – нямам идея. Допада ми образът на огнеборецът Георги, защото за първи път в моя живот изпълнявам отявлено положителен образ“, добавя той.

Ще има ли продължение на „Под прикритие“?

Трейлърът е заснет преди 4 години. На въпрос защо не го заснемат Сано отговори, че България е страна както на неограничените възможности, така и на абсурди открай време.

Може ли да го ужаси нещо?

Актьори, които цял живот участват в един сериал. Като Рич Форестър в „Дързост и красота“. „За какво ще се занимаваш да си актьор, като ще правиш едно и също“, се пита той.

Сано споделя, че му е малко странно, защо трябва да има продължение изобщо и на „Под прикритие“.

Как му влияят Ава и Нели в творческия процес?

Използва ги под формата на акумолатори. Те му дават енергия под формата на подкрепа. Благодарение на пандемията е успял да прекара повече време с тях, дори е успял да помогне на Ава с математиката, въпреки че не е много добър.

Август месец му предстои да снима един нов филм, но не издаде подробности за него, освен, че ще е най-голямото нещо, което той и колегите му са произвели в „жалките им кариери“.

Най-силната му реплика?

В сериалите е родил реплики, които остават като градски фолклор. Докато в единственото представление,в което играе в момента „Тъпанари“ на Теди Москов  е написал един монолог,защото нещо му е липсвало. „Най-тежкото в живота е да си тъп“. Най-много страдат другите около теб, но все пак е тежко“, казва Сано.

Важното за него е да не е тъп, доколкото е възможно и да е щастлив, защото това означава, че всичко друго му е наред. „Смятам за лична отговорност на всеки един човек да е щастлив и да гони щастието си. Само щастливите хора не се занимават с глупости“, категоричен е актьорът.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама