Гешев: Бобоков сам потвърди за наличието на “задкулисие” и “паралелна държава”

14:30, 02 юли 20 25 1726 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Пламен Бобоков сам е потвърдил за наличието на “задкулисие” и “паралелна държава”. Това коментира главният прокурор Иван Гешве във връзка с разпространеното днес от Специализирана прокуратура прессъобщение за комуникация между обвиняемия Пламен Бобоков с висши представители на държавни институции.

Пламен Бобоков на "бос" с B. Borisov и на "ти" с Prezident-Rumen Radev

„Имало е комуникации с всякакви лица от всякакви позиции в държавата. Самият господин Бобоков по същество е признал едно нещо - че съществува задкулисие и той участва в това задкулисие, говорил е за връзки, че това е нормално и така функционират нещата в България. Той е признал на практика за една паралелна държава, в която той участва. Ето това прокуратурата иска да прекрати. И аз, докато съм главен прокурор, ще направя всичко възможно да го прекратим. Това, което искаме да прекратим, е хора с пари, със стотици милиони, да си купуват медии, политици, политически партии, за да продължават да крадат безнаказано, както са го правили 30 години. В резултат на това хората живеят по начина, по който живеят - с мизерни пенсии. От българските граждани са откраднати милиарди“, добави главният прокурор.

Медиите канонизират тези бизнесмени. И ги канонизират не защото ги обичат, а защото им се плаща. Съветвам българските граждани да гледат кой какво прави, а не какво пише“, каза Гешев.

Главният прокурор отбеляза, че проблемът е, че в затворите „не влизат хората, които разполагат с пари, власт и влияние, там където им е мястото. Влизат социално слаби, които нямат финансов ресурс да плащат на медии, на скъпо платени адвокати, те не могат да се защитават“.

„Наблюдаващите прокурори ще преценят дали ще бъдат повдигнати нови обвинения по конкретно досъдебно производство за престъпно сдружение с цел търговия с влияние“, добави Гешев. Той посочи, че в иззетите електронни устройства, на които се извършва анализ, се съдържа над 260 гигабайта информация – за сравнение романът „Война и мир“ е около 5 гигабайта.

„Аз не се отказвам от приятелите си, когато те изпаднат в нужда. Както виждате, когато ме питахте още в първите дни аз казах много ясно - с ти човек сме приятели, имаме съвсем нормални лични човешки взаимоотношения и дотук”, коментира вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов по повод на отношенията му с Пламен Бобоков.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама