Адвокатът на Цветан Василев поиска смяна на съдебния състав по делото КТБ

13:34, 02 юли 20 25 1585 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Адвокатът на Цветан Василев поиска смяна на съдебния състав по делото КТБ. Според адвоката действията на съдебния състав са предубедени, допуска нарушение на процесуалните правила и е заинтересован от изхода на делото, поради което адвокатът прави искане за отвод на състава.

Разпитаха Цветан Василев в Белград по искането за екстрадирането му

В съдебната зала адвокат Константин Симеонов прочете декларация от името на Василев, който от шест години е в процедура по екстарадиция от Сърбия. В нея основният подсъдим по мегаделото "КТБ" обвинява съдията от Специализирания наказателен съд Виржиния Петрова, че с отказа да го разпита чрез видеоконферентна връзка  демонстрира "или непознаване, или умишлено погазване на Наказателно- процесуалния кодекс и създава впечатление, че е зависима от прокуратурата".

„Нашата позиция е категорична, че недопускането на негов разпит, особено в съдебната фаза, е грубо нарушаване на процеса и на неговото право на защита, и неговото право да дава обяснения по всяко едно време на процеса", посочи адвокатът пред медиите, цитиран от БГНЕС.

Той каза, че в конкретния случай такова искане те са направили в самото началото на процеса преди година и четири месеца, след което от съда, по думите му, не е било направено абсолютно нищо. „Ние поискахме той да бъде разпитан. Съдът тогава каза, че ще проучи възможностите това нещо да се случи, след което за година и четири месеца до 24 юни не беше направил абсолютно нищо", каза още защитникът.

"Никой не може да ми поставя ултиматуми", каза съдия Петрова и закри днешното заседание по делото за фалита на Корпоративна търговска банка. Следващото заседание по делото е насрочено за 8 юли. Очаква се съдът да се произнесе по искането за отвод.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама