Акцент на деня: Прокуратурата в действие - редува чатовете с акции

17:30, 03 юли 20 25 3384 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Омръзна ли ви да четете съобщения между политици и бизнесмени, в които половината текст е заличен, а контекстът толкова неясен, че на медиите им се налага да прибягват до тълкуването им от всякакви гуру-специалисти?

Ако отговорът ви е "Да" - бъдете спокойни! "Гешев продъкшънс" има решение на вашия проблем - нова серия от спецакции в страната. Защото всеки знае, че няма нищо по-интересно за публиката от това да види как група политици/бизнесмени/полицаи излизат с белезници на ръцете пред телевизионните камерите, докато те предават екшъна НА ЖИВО.

И ето ни отново на мястото на събитието в началото на юли, когато прокуратурата претърсва обекти в София и Сандански, докато събира нови доказателства срещу бизнесмена в изгнание Васил Божков.

До момента е ясно, че арестуваните са трима приближени до хазартния бос - шефът на охраната му Веселин Балтов, бившият антимафиот и смятан за един от най-приближените му - Славчо Марков, и Емил Кабакчиев, който е управител на детективска агенция. Тепърва обаче ще разбираме защо...

По неофициални данни акциите имат връзка с проследяването и заснемането на един от наблюдаващите прокурори по разследванията срещу Божков, срещу когото има 18 повдигнати обвинения.

Преди дни укриващият се в Дубай бизнесмен публикува снимка на прокурор Ангел Кънев, от които става ясно, че той е бил следен и сниман на различни места в столицата. В отговор главният прокурор се закани, че законът и прокуратурата ще застанат зад всеки честен магистрат, а прокурорската колегия във ВСС изрази в декларация възмущение от посегателството върху личната свобода на Кънев.

Веднага след акцията Божков обяви, че Специализираната прокуратура действа като наказателен отряд. Той потвърди, че са арестувани негови бивши служители, сред които и 70-годишен адвокат, а причините за това са непознати за българските и европейските закони. "Ако целта на хунтата е да арестуват всички, които ме познават или подкрепят, ще трябва да построят още много затвори", добави той.

Малко по-рано бизнесменът обяви, че на първа инстанция е осъдил държавата заради отнетия лиценз на "Еврофутбол". Припомняме, че през март Комисията по хазарт отне за срок от три месеца лицензите на компанията заради просрочени задължения.

„С решението си съдът показа, че отнемането на лиценза на "Еврофутбол" е напълно незаконосъобразен акт и за пореден път изобличи методите за държавен грабеж“, коментира Божков. По думите му отговорност за отнемането на лиценза носят финансовият министър Владислав Горанов и пряко подчинените му ДКХ и Националната агенция по приходите.

Темата коментира и бизнесменът Цветомир Найденов, който има дял в дружеството. Според него обаче основен виновник за отнемането на лиценза на "Еврофутбол" е Божков.

Летният сезон е открит, но по всичко личи, че главният прокурор няма намерение да излиза в отпуск. Нещо повече - състезанието между Гешев и Божков за това кой има по-силно присъствие в социалните мрежи и кой ще покаже по-интересни чатове е в своя апогей. Очаква ни още от този екшън всеки ден - пряко по всички национални телевизии...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама