Обвиненият за тероризъм Мохамед Абдулкадер остава в ареста

16:23, 03 юли 20 25 1820 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Специализираният наказателен съд остави за постоянно под стража 21-годишния Мохамед Абдулкадер, който беше обвинен в тероризъм, съобщи bTV. Според магистратите има риск младежът да се укрие или да извърши ново престъпление.

Припомняме, че бившият шампион по борба от Бургас беше обвинен в тероризъм преди два дни, когато над 10 души бяха задържани в Бургас при акция на ГДБОП. Според обвинението младият мъж още от 2017 г. се занимава с тероризъм.

Бивш шампион по борба от Бургас е обвинен за тероризъм

Съдът прие още, че има доказателства, че бащата на Мохамед е лидер на групировката „Султан Мурад“ и синът често е ходел при него по границата между Сирия и Турция. Беше представена и справка за пътуванията на бившия юношески шампион по борба.

Днес прокуратурата показа и доказателства, че Мохамед е участвал в бойни действия. Защитата протестира с мотива, че не е запозната с тези материали. По време на заседанието стана ясно и че Абдулкадер е имал и таен профил в социалните мрежи, където има още снимки на оръжия.

Бащата на задържания Мохамед Абдулкадер е ръководител на терористична организация

Мярката за неотклонение може да се обжалва пред съда. Ако бъде признат за виновен, Мохамед Абдулкадер може да получи присъда от до 10 г. лишаване от свобода.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама