Борисов връчи бойното знаме на Съвместното командване в Пловдив и отличи командосите

11:00, 04 юли 20 / Общество 25 1826 Шрифт:
Topnovini

Премиерът Бойко Борисов пристигна в Пловдив за празника на военния гарнизон

Тържествената церемония започна с връчване на бойното знаме на новосформираното Съвместно командване на специалните операции в района на Командването в гр.Пловдив, пл.Съединение №1.

На събитието присъстват и министърът на отбраната Красимир Каракачанов и началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов. Церемонията уважиха кметът на Пловдив Здравко Димитров, пловдивският митрополит Николай, областният управител на Пловдив Дани Каназирева и други.

Първият министър връчи бойното и представително знаме на Съвместното командване на специалните операции в Пловдив.

"Специалните сили са войската, на която най-много разчитаме. И регионалните конфликти, и в световен мащаб, показват, че това са тези, които вършат най-много работа. Да, имаме много скъпи други въоръжени сили, но тези са до там, където никой друг не може".
Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Пловдив, където участва в тържествената церемония по връчване на бойното и представителното знаме на Съвместното командване на специалните операции (СКСО).

След официалното приемане на строя от министър-председателя, се състоя ритуал по освещаване и връчване на бойното и представителното знаме и официално откриване на СКСО. „Не беше лесно, имаше много съпротива да правим още една подобна структура, тъй като вече и за вас трябват бронирани машини и допълнително финансиране", заяви още премиерът.
Министър-председателят напомни, че поетите от него ангажименти вече се реализират – осигурени са допълнително патрони за ученията и вече се строи казармата, така че през март месец догодина новата сграда да бъде завършена.

„Всички имате жени, деца, родители, тренирайте, гответе се така, че да оставате винаги живи, да сте здрави и крепки", обърна се министър-председателят Бойко Борисов към специалните сили. В Пловдив той посети още духовната семинария „Св. Св. Кирил и Методий“, чиято сграда беше ремонтирана основно благодарение на отпуснатите от правителството 600 000 лева. Сменени са старите покриви, които бяха в много тежко състояние. Сменена е отоплителната система, а подовите настилки в сградата са подменени. „Само може да се радваме, че е станало толкова хубаво“, отбеляза министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът посети семинарията в Пловдив и през август миналата година, когато ремонтните дейности бяха в ход.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама