Общински съветник от Пловдив и гладачка от цех в Русе са заразени с коронавирус

17:00, 04 юли 20 25 3169 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Общински съветник от Пловдив е заразен с коронавирус, затова всички общински съветници в Пловдив ще бъдат тествани за коронавирус, съобщиха от областният кризисен щаб.

РЗИ извършва епидемиологично проучване и се изследват контактните лица. В тази връзка ще бъде организирано тестването на всички общински съветници, за да се гарантира спокойното протичане на предстоящата сесия в четвъртък.

До този момент е известно, че заразената от местния парламент е съветничката от ГЕРБ Иглика Казанджиева, предаде "Марица".

От новодиагностицираните с коронавирусна инфекция в Пловдив и областта 22 лица, само двама са хоспитализирани. Останалите са на домашно лечение. За съжаление е починал един пациент – жена на 59 години от Перущица с придружаващо заболяване, бронхиална астма, предаде NOVA.

Жена, работеща като гладачка в шивашки цех в Русе, е заразена с коронавирус. Това съобщиха от Областния оперативен щаб в крайдунавския град, предаде БНТ.

Рекорд: 182 новозаразени с коронавирус за ден в България

Жената има от четири дни оплаквания - загуба на вкус и мирис. Няма кашлица и повишена температура, като към момента е на домашно лечение. Установени са 16 души, с които е имала контакт. Четирима са от семейството й, а 12 - от цеха, в който работи. Те са в добро здравословно състояние към момента и без оплаквания, но се намират под 14-дневна карантина.

Шивашкият цех, в който работи жената, е затворен временно за дезинфекция със заповед на директора на Регионалната здравна инспекция. От Областния оперативен щаб информират, че общо 35 са диагностицираните с коронавирус от Русенско. От тях активните случаи са 18.

Новоконстатираният случай се очаква да бъде обявен в Единния информационен портал през утрешния ден.

Пловдивският клуб Secrets затваря врати заради COVID-19, съобщиха от управата на заведението Във Facebook страницата на бара е написано, че поради установен случай на коронавирус от персонала,  заведението няма да работи две седмици. През това време служителите ще бъдат поставени под карантина.

В заведението празнуваха и футболистите на Локо Пловдив преди два дни след спечелването на Купата на България.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама