Сийка Милева за спецакциите срещу Божков

19:02, 04 юли 20 25 4041 Шрифт:
Любомира Николова Редактор: Любомира Николова
Лични данни и снимки на прокурори са открити при акциите в София и Сандански

„Профилите на магистратите, които са ангажирани с разследванията срещу обвиняемия Васил Божков, съдържат освен техни лични данни като три имена, ЕГН-та, ползвани от тях мобилни телефони и домашни адреси, така и пълна информация за членовете на техните семейства, включително за техните деца”, заяви пред Нова телевизия говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

След арестите на приближени до Божков: Открити са снимки и профили с лични данни на магистрати

Магистрати и техните семейства били следени от приближени на обвиняемия бизнесмен Васил Божков. Това твърдят от прокуратурата след акцията, проведена на няколко адреса в София и Сандански. Според държавното обвинение са събирани лични данни на прокурори и висш служител на МВР, участвали в разследването срещу Божков.

На прицел са били магистрати, които разследват Васил Божков по двете дела срещу него, твърди прокуратурата. Засега е известно името на прокурор Ангел Кънев, чиято снимка преди седмици Божков публикува във Facebook.

Според прокуратурата магистратите и близките им били следени с различни технически средства. Освен това разследващите попаднали на разпечатки от публикации за проверка на несъбраните милиони от хазартните дружества на Божков.

„При извършваните претърсвания и изземвания е намерено неподписано постановление за отказ да се образува наказателно производство”, обясни Милева.

Постановлението е свързано с певицата Лиляна Деянова - Лилана. Заради това тя вече е била разпитана, заедно с нея и още двама управители на фирми.

 Подкрепяме твърдо колегите си, които с риск за своята сигурност продължават да защитават обществените отношения”, каза говорителят на главния прокурор.

Засега обвинени и задържани за 72 часа са двама - Славчо Марков, бивш служител на МВР, и Веселин Балтов - шеф на охраната на Божков. Те са обвинени като участници в организирана престъпна група. Предстои прокуратурата да прецени дали да повдигне обвинения и на други двама. В неделя от обвинението ще поискат постоянен адрес за двамата задържани.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама