Летен дъжд и гръмотевици на запад, слънце по морето

07:30, 05 юли 20 25 2430 Шрифт:
Topnovini Редактор: Topnovini

Днес ще преобладава слънчево време, но отново, главно в следобедните часове и преди полунощ, ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има кракотрайни валежи и гръмотевици, по-мощни в Западна и Централна България. Остават условията за градушки. Максималните температурите ще бъдат между 28 и 33 градуса.

Над Черноморието се очертават приятни за плаж условия и температури. Максималните градуси ще са между 27 и 31, температурата на морската вода вече достига 25-27 градуса, а вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи с гръмотевици, на повече места - в следобедните часове. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималната температура на височина 1200 метра пе бъде около 22 градуса, а на 2000 метра - около 15.

В столицата очаквана максимална температура е около 28 градуса. Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за началото на юли и през деня още ще се понижи.

Новата седмица ще започне с условия за краткотрайни валежи. Сутрин в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб от североизток. Максималните температури ще бъдат между 31 и 36 градуса. 

.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама